Nova VFR letalska navigacijska karta RS

26. 04. 2021

Kljub težkim razmeram, ki so močno prizadele letalsko panogo, smo se tudi letos potrudili za vas in izdali novo VFR letalsko navigacijsko karto Republike Slovenije 1:250 000, ki z letošnjo sezono prinaša kar nekaj sprememb v slovenskem zračnem prostoru. Karto smo pripravili z največjo mero skrbnosti, vendar se nam je kljub večkratnemu preverjanju izmuznila napaka pri višinah novih TMA v Cerkljah, ki smo jo popravili ročno.

Letalska vsebina je veljavna z dnem 22. april 2021, z izjemo segmenta priporočene VFR6 rute, med Kočevjem in točko DARZA, ki prične veljati 20. maja 2021. Aktualno izdajo VFR karte v pdf obliki lahko najdete na povezavi https://www.sloveniacontrol.si/en/information/Pages/VFR-Chart.aspx, kjer bomo sproti objavljali tudi morebitne druge napake, ki bi jih odkrili na karti, o čemer vas bomo, v kolikor ste se strinjali z obveščanjem, obvestili tudi po e-pošti.

Pri načrtovanju poleta vedno preverite aktualne NOTAM objave ter AIP Slovenije.

Upamo, da smo s tem pripomogli k boljši ozaveščenosti vseh aktivnih uporabnikov kompleksnega slovenskega zračnega prostora.