BHANSA in Kontrola zračnega prometa Slovenije podpisali sporazum o sodelovanju

5. 12. 2022
​V ponedeljek, 5. decembra 2022, sta Davorin Primorac, direktor BHANSA, in dr. Franc Željko Županič, direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije, podpisala sporazum o sodelovanju, katerega namen je urediti in poglobiti povezovanje med BHANSA in KZPS na področjih skupnega interesa. 
Sporazum kot področja sodelovanja opredeljuje predvsem uporabo, vzdrževanje in razvoj sistema za obdelavo podatkov (DPS), širitev sodelovanja na področju SMS, optimizacijo zmogljivosti, zaščito in ukrepe v nepredvidljivih razmerah na področju CNS, sodelovanje z nacionalnim nadzornim organom (NSA) pri postopkih certificiranja, stalni skladnosti, izvajanju Uredbe Komisije (EU) 2017/373 o skupnih zahtevah za izvajalce storitev upravljanja zračnega prometa/izvajanja navigacijskih služb zračnega prometa in drugih funkcij omrežja za upravljanje zračnega prometa ter njihov nadzor in sprejemanju sprememb funkcionalnega sistema, načrtovanje postopkov letenja in kartografijo ter prehod AIS na AIM in SWIM.   

Direktorja Davorin Primorac in Franc Željko Županič sta na slovesnosti izrazila zadovoljstvo nad sklenitvijo sporazuma, ki je že tako uspešno sodelovanje med BHANSA in Kontrolo zračnega prometa Slovenije, tako dvostransko kot v okviru FAB CE, dvignil na še višjo raven.

 Celotna novica je dostopna na spletni strani https://www.sloveniacontrol.si/en.


​​